PLM felhő alapon, mérnöki munka mobilon

Az Autodesk Budapesten is bejelentette új, 2013-as termékcsaládját

2012. június 11., hétfő, 12:22

Címkék: 360 Autodesk cad CadArt Cadinform CAE CAM Canon Fujitsu HP Oracle PannonCAD plm RaM Varinex

Az Autodesk június 5-én szakmai rendezvény keretében mutatta be a célirányosan, egyes szakterületekre fejlesztett Autodesk Design Suite 2013 termékcsaládot és az új felhő alapú Autodesk 360 szolgáltatást. A rendezvényt az Autodesk viszonteladó partnerek, a Canon, a Fujitsu, a HP valamint az Oracle részvétele is gazdagította.

A rendezvénynek helyet adó budapesti RaM Colosseum építészeti szempontból is izgalmas épületében rendezett Autodesk 360 Fórum szakmai napot június 5-én több mint 350 látogató kereste fel. Az érdeklődők számos hazai ügyfél-referencián keresztül ismerhették meg az Autodesk termékek által nyújtott tervezési megoldásokat a térinformatika, magasépítési, építőmérnöki, gépipari és általános tervezési területeken.

 

Bejárat a korszerű tervezéshez

 

Mérnöki munka bárhonnan, bármikor

A rendezvény első felében az Autodesk által delegált termékmenedzserek előadásain keresztül az érdeklődők betekintést kaphattak a koncepcionális tervezés rejtelmeibe: hogyan juthatnak el az ötleteiktől a terveik megvalósításáig. Megismerkedhettek az új, felhő alapú Autodesk 360 szolgáltatással, amely lehetővé teszi a tervezési adatok és a számítási szolgáltatások felhőbe történő kiterjesztését, így megszűnik a helyhez kötöttség ezáltal megnövekedik a számítási kapacitás. A mérnökök, feladataik elvégzéséhez bármikor és bárhol hozzáférhetnek adataikhoz, az Autodesk mobil alkalmazásai és szolgáltatásai segítségével. Bejelentették Autodesk PLM 360-at, amely megreformálja az eddig ismert termékéletciklus-kezelő (PLM) megoldásokat.

 

Az Autodesk szakmai fóruma barátságos hangulatot teremtett a budapesit RaM színházban

 

Gépészet, építészet, térinformatika

Az előadások – a bejelentéseket követően – szakterületenkénti megosztásban, szekciókra bontva folytatódtak, ahol elsőként a térinformatikai, magasépítési és építőmérnöki közös szekcióban Varga Illés Levente, az ÉTDR projekt szakmai vezetője az építésügyben lévő e-közigazgatási eljárásokról tartott előadást, majd Barkóczi Zsolt, a VÁTI Kft. igazgatója számolt be az e-Közmű projektjükről. Ezalatt a gépipari szekcióban Kovács Pál a HYEXX Kft. ügyvezetője tartott előadást a célgéptervezési projektekről, majd a Metál Kft. tervezője, Bögyös Ferenc tartott bemutatót a bányagépek hatékony tervezéséről. Az ebédszünet kiváló lehetőséget biztosított a látogatók számára, hogy szakmai kérdéseikre, személyre szabott igényeikre az Autodesk viszonteladó partnereken keresztül válaszokat kapjanak, találkozzanak a saját szakterületükön jeleskedő kollégákkal és személyesen is meggyőződjenek az Autodesk Design Suite 2013 termékcsalád újdonságaival. A szoftvertechnológiákat kiegészítő megoldásszállítók szintén komoly érdeklődést tapasztalhattak a számítástechnikai, nyomtatási termékeik iránt.

 

Előadás a gépipari szekció keretében

 

Az ebédszünetet követően az építőmérnöki szekció előadásait három kiváló szakember tartotta: Kocsi Endre Gábor az ERBO-Plan Kft. informatikus tervezője beszélt Sződliget község árvízvédelmi tervezéséről, a COWI Magyarország Kft-től Szita Lajos az AutoCAD Civil 3D szoftver alkalmazás során szerzett tervezési tapasztalataikról, majd az UNITEF'83 Zrt. főtervezője, Bejek Miklós szintén az AutoCAD Civil 3D gyakorlati felhasználásáról tartott előadást. Ezalatt a magasépítési szekcióban öt kiváló mérnökiroda munkatársa mutatta be megvalósult projektjeit, amelyeknél minden esetben az Autodesk magasépítési megoldásaival dolgoztak. A Finta és Társai Építész Stúdió Kft. szakembere Szabó Tamás János az oroszlányi ZENON Oktatási Központ építési projektjét mutatta be, majd Tiba János és Király Zoltán építészek a Váci Greens irodaház projektjét ismertette. A TM Janeda Kft. két kiváló munkatársa Völgyesi Erzsébet és Volkai János néhány nagyobb projekten keresztül bemutatta, hogy a cégük a szerkezettervezés területen hogyan használják a Revit szoftvert. Farkas Pál az Organica Zrt. főmérnöke a Revit technológiai és épületgépészeti alkalmazásáról beszélt, néhány megvalósult projekt alapján. Végül Molnár Balázs, a Stúdió In-ex Kft. építésze beszélt a Szentföldön, Mekkában végzett építészeti projektjeikről, melyben a különleges és nagyszabású megoldások megismerésén túl, a mekkai zarándoklat rejtelmeibe is bepillantást nyerhetett a hallgatóság. A gépipari szekcióban is igazi referencia előadásokat hallgathattak végig az érdeklődők.

 


A mérnöki mobilitás egy másik útja: 3D nyomtatóval készült gördeszkát is kipróbálhattunk a fórumon

 

A délutáni szekciót az Autodesk Electrical megoldásával nyitották, majd az MSK Hungary Gépgyártó Bt. konstruktőrétől Székely Istvántól betekintést kaptak az Autodesk gépipari megoldásainak felhasználásáról a csomagolóipari berendezések tervezése és gyártása során, majd 3D nyomtatás tervezési és kivitelezési rejtelmeiről szóló előadások következtek. Természetesen, külön szekcióban folytak a térinformatikai előadások is, ahol a sorozatot Süveg László az Alba Geotrade Zrt. munkatársa nyitotta városüzemeltetési projektjük bemutatásával, akit az ÉTV Kft. informatikai vezetője Hajdú Gábor követett a vízközmű-nyilvántartási munkáik ismertetésével. A szakmai közönség számára igazi csemege volt a Kecskemét Megyei Jogú Város térinformatikai rendszerének bemutatása is, amelyet az Állami Autópálya Kezelő Zrt. térinformatikai munkatársa Marjai György folytatott az Állami Autópálya Kezelő Digitális Törzskönyv projektjének ismertetésével. Végül a szekció zárásaként az esemény egyik kiemelt partnerének előadása hangzott el, az Oracle térinformatikai megoldásairól.

 

Az Autodesk fórumon a HP és a Canon is kiállította a mérnöki tervezést támogató megoldásait

 

Komoly kérdésekről lazán

Az Autodesk megoldásai évek óta segítik a hazai vállalkozásokat a dinamikus és sikeres mérnöki munkában, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben projektjeik versenyképesebbek lehessenek. Az eseményen bemutatott Autodesk 2013 termékek az Autodesk 360 platformon elérhetővé teszik az ügyfelek számára a felhő-alapú, nagyobb kapacitású számítási támogatást, és számos egyéb szolgáltatást. Az Autodesk rendezvény háziasszonyi szerepére Jaksity Katát, aki üde színfolt volt a színpadon, egyben magabiztos irányítója a fórumnak. A szakmai információk befogadását Harsányi Levente stand-up előadásai lazították.

 

Szakmai információk mellett ajándékokkal és poénokkal is gazdagodhattak a résztvevők

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek