Új diszruptív licencelési rendszer a szimulációvezérelt innovációért

Az Altair átrendezi a szimulációs piacot a solidThinking Inspire szimulációs platformmal

2018. szeptember 27., csütörtök, 06:00

Címkék: Altair cad CAD-modell CAD/CAM/PLM S&T Consulting Hungary Kft. szimuláció szimulációs szoftver tervezői szoftver

Az Altair a világ egyik vezető végeselemes cége. A HyperWorks szoftvercsalád high-end végeselemes megoldás csomagot kínál a specialistáknak a szoftver tudásával arányos áron. Olyan cégek alkalmazzák a termékeik optimalizálására, mint a Daimler, Ferrari, B&W vagy éppen az Airbus. Az Altair augusztus 29-én bejelentette a HyperWorks megoldókra épülő solidThinking Inspire termékcsalád következő generációját, amely az új licencelési rendszerének köszönhetően minden eddiginél elérhetőbbé vált. A szoftver gyökeresen átalakítja az eddigi szimulációsszoftver-vásárlási és -használati szokásokat.

Központban a mérnök – gyors eredmények alkalmi felhasználók számára is

Az Altair solidThinking Inspire termékcsalád kifejezetten a tervező- és folyamatmérnökök számára tervezett szimulációs megoldásokat tartalmaz. A fejlesztésnél kiemelt fontosságú volt, hogy a háttérben futó nagy teljesítményű megoldókat egy rendkívül egyszerű felhasználói felületen keresztül érhessék el a mérnökök, 1-2 napra szűkítve le a betanulási időket. A szoftver minden jelentős CAD-rendszerrel együttműködik.

Új licencelési rendszer – nem kell előre döntenie, használja bármelyik modult!

A szoftver ún. solidThinking Unitokon (sTU) keresztül érhető el. Mindegyik modulnak van egy sTU-értéke. A licencelési rendszer újszerűségét az adja, hogy a vásárlóknak nem kell előre eldönteniük, hogy a széles portfólióból mit szeretnének majd használni. Elég, ha megvásárolnak egy sTU-értéket, és ezzel az összes olyan modult használni tudják majd, aminek az sTU-értéke megegyezik a megvásárolt sTU-számmal, vagy az alatt van.

Az új típusú, sTU licencelési modell üzleti előnyei:

 • Széles körű lefedettség, értéknek megfelelő árazással: az sTU unitok árazását a kis- és középvállalatok lehetőségeihez igazították.
 • Új szimulációs lehetőségek nyílnak meg: a cégek sokkal több technológiához férhetnek hozzá alacsonyabb költség mellett, ezzel kiválthatnak más költséges végeselemes megoldásokat, ezenfelül új szakterületeken is optimalizálhatják a termékeiket.
 • Rugalmasan választható saját gépen vagy felhőben való futtatás: az sTU licenceléssel a számításainkat saját gépünkön, vagy felhőben is végezhetjük bárhol, bármikor. Ezáltal a korlátozott számítási kapacitással bíró szervezetek is képesek nagy hardver erőforrást igénylő számításokat futtatni nagyobb IT-beruházás nélkül.

Optimalizált forma rácsszerkezettel

Szimulációvezérelt innovációs platform

Az Altair meggyőződése, hogy a szimulációnak nem a folyamat végén, hanem a fejlesztési folyamat minden fázisában fontos a szerepe. Ennek megfelelően az új platform átfogó megoldást kínál minden fontos területre az alábbi modulokkal:

 • Studio, Rendering: koncepcionális és formatervezés, fotorealisztikus megjelenítéssel
 • Structures: lineáris és nemlineáris szerkezeti analízis
 • Additive: haladó topológiai optimalizálás, lattice struktúrákkal is
 • Motion: haladó kinematikai és dinamikai szimuláció
 • Fluids: áramlástani analízis
 • Castings: öntészeti szimuláció
 • Injection molding: műanyagfröccs-stimuláció
 • Forming: képlékenylemez-alakítás
 • Extrusion: műanyag- és fémextrudálás szimuláció
 • Compose, Embed, Activate: matematikai számítások, rendszertervezés
 • Simlab: nagy teljesítményű, automatizált pre- és posztprocesszor

Professzionális formatervezés és fotorealisztikus megjelenítés is elérhető a csomagban

Inspire Studio – formatervezés a javából

Az Inspire Studio felgyorsítja a szabad formájú felületek tervezését. Felhasználhatjuk benne a kezdeti vázlatainkat, alternatív megjelenési stílusokat és valós idejű fotorealisztikus megjelenítéseket is létrehozhatunk. A Studio alkalmas organikus felületek, parametrikus testmodellek, valamint NURBS-alapú felület és testmodellek létrehozására. Egyik különlegessége az ún. ConstructionTree™ modelltörténeti funkció.

Mélyhúzás szimuláció egy csomagtérfedél modelljén

Inspire szerkezeti analízis és topológiai optimálás

Az Inspire platform segítségével a felhasználók gyorsan és könnyedén hozhatnak új konstrukciókat, és lineáris, nemlineáris, valamint dinamikai szimulációval elemezhetik azokat, már elsőre megfelelő terméket előállítva. Az Inspire fő erőssége a topológiai és topográfiai optimalizációban rejlik, melyhez az Altair piacvezető OptiStruct technológiáját használja a tervek generálására és vizsgálatára.

A szoftver legújabb verziójával könnyedén hozhatunk létre optimalizált rács- vagy vegyes tömörrács-szerkezeteket, amit ezután a szoftveren belül ki is tudunk értékelni, vagy akár .stl formátumban exportálni 3D nyomtatásra. Az optimalizálás során figyelembe vehető a gyártástechnológia, amivel a termék majd készül. A 3D-s nyomtatással gyártott modellek nagyobb szabadságot biztosítanak a tervezőknek, de ha például a topológiailag optimalizált terméket öntészeti eljárással gyártják, már a formázási ferdeségekre is figyel a rendszer. A PolyNURBS eszközzel pedig könnyedén elvégezhetők az optimalizált modell utómunkái, hogy gyártható modellt kapjunk.

Optimalizált rácsszerkezet orvosi implantátumban

Gyártástechnológiai szimulációs modulok

Az Inspire Cast az öntészeti folyamatok és öntött alkatrészek szimulációjára és optimalizálására kidolgozott analíziseszköz. Az egyszerű és gyors kitöltésszimulációnak köszönhetően felfedhetők a leggyakoribb öntészeti hibák, mint pl.: gázzárványok, porozitás, hidegfolyás stb.

Az Inspire Form egy olyan folyamatorientált lemezalakítás szimulációs eszköz, melynek segítségével a tervezés korai szakaszában lehetőségünk van az alakíthatósági viszonyok, kihozatali és költségjellemzők meghatározására, valamint ezek optimalizálására. Az adott alakítási művelet megvalósíthatóságára vonatkozó információk néhány másodpercen belül rendelkezésünkre állnak az iparágban piacvezetőnek számító egylépéses inverz szimulációs technológiának köszönhetően. Ezenfelül információt kapunk a várható szakadásra, ráncosodásra és falvékonyodásra vonatkozólag is. Komplex lemezalakítási feladatoknál lehetőség van az inkrementális lépések szimulációjára is.

Az Inspire Extrude segítségével az extrudálással foglalkozó cégek könnyebben meg tudnak felelni az összetett profilok, szűkebb tűrések, jobb felületi minőség, nagyobb szilárdság és alacsonyabb költségek által támasztott követelményeknek, legyen szó akár polimer, akár fém alkatrészekről. Nyomon követhetjük a szerszámon belüli anyagáramlást és hőmérséklet-eloszlást, elvégezhetjük a kiegyensúlyozott anyagáramláshoz szükséges módosításokat, valamint felfedhetjük és elkerülhetjük a jellemző hibákat.

Automatizált hálózás SimLab segítségével

Haladó pre- és posztprocesszálás

A SimLab egy olyan építőelem-alapú, folyamatorientált végeselemes rendszer, melynek segítségével gyorsan és könnyedén vizsgálhatjuk összetett rendszerek gépészeti viselkedését. A SimLab automatizálja a szimulációs folyamat lépéseit, ezáltal csökkenti az emberi hibákat, gyorsítja a végeselemes modell létrehozását és kiértékelését. A legmagasabb minőségű hálókat igénylő szimulációkhoz is képes hálót generálni, mint például az NVH, kifáradás, vagy akár a CFD, ezáltal képes együttműködni az AcuSolve-val, ami az Altair legerőteljesebb áramlástani eszköze, fizikai modellek teljes választékát kínálva.

Rendszertervezés és szimuláció

A Compose segítségével különböző adatok analízisét és megjelenítését, algoritmusok fejlesztését és numerikus számításokat tudnak hatékonyan elvégezni a mérnökök és tudósok. Multidiszciplináris rendszerek szimulációjában és optimalizációjában pedig az Activate lesz segítségünkre, mellyel a tervezés korai fázisában feltárhatók a rendszerhibák. Az Embed pedig a modellalapú, beágyazott rendszerek fejlesztéséhez és optimalizációjához kínál grafikus környezetet.

Konferencia Párizsban

Ez év október 16–18-án kerül megrendezésre az Altair Technology Conference, amelyen a legújabb szimulációs technológiákról és azok alkalmazásáról lesz szó előadások, workshopok és kiállítás keretében, amelyről bővebb információt a következő weboldalon talál:

https://altairatc.com/paris2018/

További információkért, tesztszoftverért, kérjük, keresse az Altair magyarországi partnerét:

S&T Consulting Hungary Kft.

+36-1/371-8060, cad@snt.hu, https://www.snt.hu/

https://snt.hu/cad/termekek/altair/solidthinking/

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Média Partnerek