Solid Edge ST9 – Fedezze fel a további lehetőségeit

A Siemens bejelentette népszerű tervezőszoftverének új verzióját

2016. május 26., csütörtök, 20:14

Címkék: CAD-modell Siemens PLM Solid Edge ST9 szimuláció szimulációs szoftver tervezői szoftver

A Siemens PLM Software 2016. május 16-án jelentette be a méltán népszerű 2D/3D CAD tervezőrendszer, a Solid Edge következő, ST9-es verzióját a Siemens PLM Connection Americas 2016 rendezvényen. Az utóbbi évek legerősebb, új Solid Edge verziója által nyújtott előnyökhöz a közeljövőben minden követéssel rendelkező felhasználó hozzájut.

A Solid Edge most bejelentett verziója számos területen nagyszerű újdonságokkal fogja segíteni a jelenlegi és a leendő felhasználókat a számítógéppel segített tervezés (CAD) területén. Az új, felhőalapú licenszelés és a testre szabás megoszthatósága, valamint a választható és biztonságos felhőalapú adattárolási lehetőségeknek köszönhetően további rugalmasságot ad a Solid Edge ST9-es verziója.

A felhasználói igények alapján kifejlesztett, IT infrastruktúrát és szaktudást kevésbé igénylő, beépített, egyszerű termékadat-kezelésnek (EPDM) köszönhetően rendezettebben tárolhatóak a tervezési adatok, egyszerűbben oszthatóak meg, ami nagy könnyedséget fog jelenteni, ha egy vállalkozás – a fejlődésénél fogva – tovább szeretne lépni az adatbázis-alapú rendszerek irányába, mint az Insight, Solid Edge SP vagy a – világon a legnagyobb darabszámban eladott – Teamcenter.

A fejlesztők igyekeznek kiszolgálni a felhasználók mindkét táborát, így azokat is, akik a tervezési adataikat már valamilyen céllal a felhőben tárolják, mert számukra a különböző felhőalapú tárhelyekkel (Dropbox, Google Drive™) való integráció új lehetőséget nyújt a külsős partnerekkel való információcserében. A OneDrive for Business a fent említett egyedi lehetőség mellett további teljes IT infrastruktúrával járulhat hozzá az ST9 által hozott új lehetőségekhez, ellenszolgáltatás fejében.

A Solid Edge egyes verzióinak fejlesztései mindig is a felhasználói visszajelzéseken alapultak, ez tapasztalható most is: az új, testalapú átvezetésnek köszönhetően valós, gyártásalapú modellezéssel még precízebb alkatrészek hozhatóak létre. A szereléskörnyezet duplikálás parancsa megjelent a modellezési környezetekben is, amelyek esetében blokkok és koordinátarendszerek is felhasználhatóak referenciaként. A Solid Edge ST9 újabb nagy lépést tett az egyedi Szinkronmodellezési technológia és a hagyományos modellalkotás összeolvasztása területén a direkt visszajelzésnek köszönhetően. Az azonos modellek szerelésbe való beépítési jellemzői vagy a Szerelési kényszerkezelő kielégítik azokat a (jogos) igényeket, amelyeket nagy összeállításokkal dolgozó felhasználók támasztanak egy korszerű szoftverrel kapcsolatban. A rajzkörnyezet olyan egyedi megoldásokkal fogja szolgálni az ügyfeleket, mint a több szálon futó rajznézet-frissítés vagy a rajzlapok egyszerű kicserélése.

Más CAD szoftverek használóira is gondoltak a Solid Edge-nél, akiket a fejlesztőik nagy erőkkel „nyomnak” a felhőalapú, internetérzékeny, ki nem forrott megoldások felé – az Adatáttérés varázslónak köszönhetően a Solid Edge képes beolvasni a Solidworks modelleket és a hozzá tartozó rajzokat az asszociativitás megtartása mellett.

A fentebb említett újítások csak kiragadott példák azon számos projekt közül, amelyek belekerültek a 2016-ban megjelenő verzióba.

www.solidedgest.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek