Megjelent a Creo 10

A PTC örömmel mutatja be a Creo 10-et, díjnyertes, erőteljes és könnyen használható csúcskategóriás CAD-rendszerének legújabb változatát

2023. szeptember 06., szerda, 18:07

Címkék: cad CAD/CAM/PLM Creo Creo 3.0 Creo 4.0 Creo 5.0 Creo 6.0 Creo10 Kontron Hungary Kft. tervezői szoftver

Az idei frissítés középpontjában is az ügyfélközpontú, produktív és innovatív fejlesztések állnak, amelyek segítségével minden eddiginél jobb terveket készíthet még rövidebb idő alatt. A Creo 10 az eddigi legjobb Creo kiadás, amely új kompozit tervező és gyártó modulokat, az elektromos fejlesztésekhez, a modell alapú tervezéshez (MBD), az ergonómiai tervezéshez, a szimuláció-vezérelt tervezéshez és a fejlett gyártáshoz tartozó új eszközöket és fejlesztéseket tartalmaz.

Örömmel mutatják be a Creo+, SaaS alapú terméket is, amely tartalmazza a Creo 10 összes funkcióját, valamint innovatív felhőalapú eszközöket valós idejű együttműködéshez, optimalizált licenckezeléshez és telepítéshez.

Tudjon meg többet ezekről az izgalmas új fejlesztésekről!

 

 

Használhatóság és termelékenység

A Creo 10 számos multibody fejlesztést tartalmaz a tervezési szándék könnyebb rendszerezéséhez, átrendezéséhez és megértéséhez. A termelékenység növelése érdekében készültek fejlesztések az alkatrészmodellező eszközökben, mint például a Hole, Pattern, Sketcher és Surfacing. A modellfák közötti interakció még egyszerűbbé vált a számos használhatósági javításnak köszönhetően a tervezési szándék egyszerűbb rendszerezése, átrendezése és megértése érdekében.

A használhatósági és termelékenységi fejlesztések között megtalálhatók:

 • Továbbfejlesztett modellező eszközök: pl. erőteljesebb furatok és minták, valamint a Sketcher Project/Offset
 • Továbbfejlesztett és egyszerűsített multibody funkciók a Boolean műveletek körül a testek felosztásához és trimmeléséhez
 • Felületképzési fejlesztések a Warp, a Freestyle és a Style számára

Creo 10 az elérhető high-tech CAD

Kompozitok tervezése és gyártása

A Creo 10-ben már kompozit anyagokkal is tervezhet az erős, de könnyű termékek biztosításához. Ezek a teljesen új eszközök lehetővé teszik, hogy:

 • Rétegeket és magokat tervezzen, beleértve a keresztmetszeteket és a létrejövő testgeometriákat.
 • A rétegzés és szövet szálorientáció szimulációja
 • A rétegek és terítékek tervezése, automatikus réteg könyv készítés és munkautasítások

Új haladó kompozit tervező és gyártó modulok jelentek meg

Az elektromos tervezés támogatása

A villamosítás számos iparágban egyre inkább kulcsfontosságúvá válik. Így a Creo 10 új és továbbfejlesztett tervezőeszközökkel segíti a kábelkötegek és részkötegek létrehozását, kezelését, újrafelhasználását, valamint az ezekkel kapcsolatos együttműködést. Továbbá az ECAD-képességek is bővítésre kerültek.

Az elektromos tervezési funkciók frissítései közé tartoznak:

 • Új kábelezési fa, továbbfejlesztett nézetekkel, kereséssel, lekérdezésekkel és szűrőkkel
 • A kábelkötegek felosztása és egyesítése a jobb együttműködés és újrafelhasználás érdekében

Jelentős fejlesztést kapott a kábeltervezés

Ergonómiai tervezés

Az emberek nem egyforma alakúak vagy méretűek. A Creo 10 segítségével könnyebben figyelembe veheti a felhasználók egyediségét, beleértve a teljes mozgástartományt és látóteret.

A próbabábuk és a könyvtárak is további fejlesztést kaptak, így könnyebben irányíthatóvá váltak. A Látótér funkció mostantól reflexiós elemzést végez, az eredményül kapott látótérkúppal.

Modellalapú tervezés (MBD) fejlesztései

A Creo évek óta hatékony modellalapú tervezési eszközöket biztosít, hogy kis erőfeszítéssel nagyobb áttekinthetőségre legyen lehetőség. A Creo 10 erre épít azáltal, hogy frissítésre kerültek a 3D modellben lévő megjegyzések, valamint javult a használhatóság, a termelékenység és a szabványoknak való megfelelés is.

További részletek:

 • Más megjegyzésekhez kapcsolódó szimbólumok és felületmegmunkálások
 • Egyszerűsített GD&T munkafolyamatok a szabványoknak való jobb megfelelőség érdekében
 • Továbbfejlesztett EZ Tolerance használhatóság és riportolási képességek

Tovább okosodtak a generatív tervezési funkciók, pl. körszimmetrikus elemek kezelésével 

Szimuláció-vezérelt tervezés és generatív tervezés

A Creo 10 verzió továbbra is tükrözi a PTC a szimuláció-vezérelt tervezés és a generatív tervezés fejlesztése iránti elkötelezettségét. A vadonatúj Creo Ansys Simulation Advanced lehetőséget ad a nemlineáris anyagok és kontaktok vizsgálatára, kombinált termikus és szerkezeti elemzéssel.

A Creo Simulation Live mostantól kontakt-szimulációs lehetőségeket és továbbfejlesztett lehetőségeket tartalmaz az áramlástani és szerkezeti elemzésekhez. A Creo Flow Analysis és a Creo Simulation ettől a verziótól jobb animációval és multibody támogatással rendelkezik.

A generatív tervezésbe is kerültek be új funkciók, többek között a forgásszimmetria beállíthatósága, a tömegpontos kényszerek és a távoli terhelések.

Összefoglalva:

 • Továbbfejlesztett Creo Simulation Live kapcsolatok és kimeneti lehetőségek
 • Az új Creo Ansys Simulation Advanced lehetővé teszi a kombinált szerkezeti és termikus vizsgálatokat, valamint tartalmazza a nemlineáris kapcsolatok és anyagok támogatását is
 • Creo Flow Analysis továbbfejlesztett áramlási vonalakkal és animációval
 • Creo Simulate támogatás multibody testekhez
 • Forgási szimmetriával, tömegpont kényszerekkel és távoli terhelésekkel továbbfejlesztett generatív tervezés

A papírmentes gyártás alapja a Model Based Definition (MBD)

Az additív és szubtraktív gyártás fejlesztése

A Creo 10 mind az additív, mind a hagyományos gyártáshoz is tartalmaz fejlesztéseket. Az additív gyártásban új rúdalapú és képletvezérelt rácsok állnak rendelkezésre. A hagyományos gyártás esetében pedig a nagysebességű marás mostantól rövidebb megmunkálási időket nyújt a speciális sík-, és kontúr-megmunkáló simító NC-szekvenciákhoz tartozó hordó-szerszámok támogatásával.

A fejlesztések között megtalálhatók:

 • Új rúdalapú rácsok például orvosi eszközökhöz, valamint auxetikus cellák az energiaelnyeléshez
 • Szimuláció-vezérelt variálhatóság a képlet vezérelt rácsokhoz, valamint nagy hatékonyságú IWP cellarácsok
 • Továbbfejlesztett nagysebességű marás a hordó-szerszámok támogatásával
 • Új CL lejátszó a szerszámpálya megjelenítéséhez

A felhő alapú Creo+ új szintre helyezi a kollaboratív tervezést

A Creo+ bemutatása

Készen áll arra, hogy megkezdje SaaS (Software As A Service) útját? A PTC örömmel mutatja be a Creo+, SaaS alapú megoldását, amely a Creo teljesítményét és bevált funkcionalitását felhőalapú eszközökkel ötvözi az együttműködés fokozása és a licenckezelés egyszerűsítése érdekében.

A Creo+ olyan együttműködési eszközöket nyújt, amelyek lehetővé teszik, hogy a tervezői csoport több tagja valós időben, egyszerre véleményezhesse, vizsgálhassa, és szerkeszthesse az alkatrészeket. A Creo+ felhőalapú asztali eszközöket is tartalmaz a licenckezeléshez, a telepítéshez és a távfelügyeleti szolgáltatásokhoz.

A Creo+ teljes mértékben felfelé kompatibilis a Creo asztali verzióival. Így a kollégákkal és beszállítókkal való együttműködés könnyűvé válik. Mivel a Creo+ ugyanarra az alaptechnológiára épül, mint a Creo, nincs szükség adatátalakításra – minden egyszerűen működik.

Ez a verzió minden eddiginél jobbá teszi a Creo-t. Izgalmas fejlesztéseket nyújt a mindennap használt eszközökhöz, valamint az új képességek mindegyike teljes mértékben integrált a könnyen kezelhető Creo felületbe. A Creo 10 és a Creo+ segítségével kevesebb idő alatt készítheti el legjobb terveit.

További információk:

Kontron Hungary Kft.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek