Megérkezett a Solidworks 2014

A teljes körű 3D szoftverkínálat a termelékenység új szintjét biztosítja minden iparágban

2013. október 04., péntek, 07:15

Címkék: 2014 3D 3DEXPERIENCE cad CAM Dassault Systèmes plm SolidWorks szoftver tervezés

A Dassault Systèmes, a közelmúltban mutatta be 2014-es Solidworks termékportfólióját, amely 3D-s szoftvertermékek széles körét kínálja, így, például 3D CAD, Simulation, Product Data Management, Technical Communication és Electrical Design megoldásokat.

Az új Solidworks 2014 fontos új fejlesztéseket tartalmaz a termelékenység és használatóság terén, és lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy több időt töltsenek el az innovációt előre mozdító, tudásközpontú feladatokkal. A termelékenységet, a munkafolyamatokat és mobilitást javító új funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az adatokat dinamikusabban hasznosítsák újra, kiaknázva a tervezési adatok megoszlásában rejlő lehetőségeket, elősegítve a termékfejlesztésen belüli együttműködés felgyorsítását. A hozzáadott mobiltámogatás Android és iOS eszközökhöz több mint 2,1 millió Solidworks felhasználó számára teszi lehetővé a kapcsolódást és az új 3D tervek megtekintését bárhol és bármikor.

Számít a külső

A közelmúltban végzett piacfelmérések megerősítették a termék esztétikai megjelenésének fontosságát az első megvásárláskor, illetve a felhasználói élmény fontosságát. Legyen a végtermék akár egy ipari gép, egy okostelefon vagy egy orvosi eszköz, a megrendelők a termék nyújtotta funkciók mellett a vonzó formatervezésre is igényt tartanak. A Solidworks 2014 segíti a terméktervezőket, hogy a kreatív ötleteiket az első tervvázlatokból és képekből minden eddiginél gyorsabban 3D modellekké alakítsák, miközben bővül a tervezési eszközök köre is, hogy az ötleteket új piacok számára kínált termékekké lehessen formálni.

Példálul: maga a szoftver

– Solidworks 2014 a leginkább lényegretörő példa arra, amikor a fejlesztők meghallgatják, mit szeretnének a felhasználók és mire van szükségük, és megvalósítják azokat. Az olyan új funkciók, mint például az „előzmények lap” lehetővé teszik, hogy a felhasználók egy kattintással megtekintsék és nyomon kövessék a terv közelmúltbeli változásait, ami elengedhetetlen az együttes munkához. Az olyan továbbfejlesztett funkciók, mint például az összeszerelési párosítások, más néven „közös párosítások” a helyi menüben intelligens választást kínálnak a korábbi felhasználási mintázatok alapján és olyan új opciókat alkalmaznak, amelyek hasznosak lehetnek szerelvényezés végrehajtása során – fejtette ki Michael Lewis, a Rethink Robotics vezető gépészmérnöke.
– Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a felhasználói visszajelzéseket figyelembe vevő és a felhasználók beruházásait védő termékportfóliót kínáljunk – mondta el Bertrand Sicot, a Dassault Systèmes Solidworks területének elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: támogatják felhasználóik kiválóságra való törekvését azáltal, hogy biztosítják számukra termékterveik érvényesítéséhez és megosztásához szükséges fejlesztéseket, függetlenül attól, hogy a környezet tisztábbá tételére szolgáló eszközről van szó, vagy életet mentő technológiáról.

Solidworks 2014

A 3D-s modellek megosztása és korai támogatottságának elérése szintén fizikai prototípusokon keresztül történik, a Solidworks 3D nyomtatási partnereivel együttműködve. Az eDrawings révén a vállalatok megtekinthetik a 3D-s terveket és bemutathatják, hogyan viselkednek a termékek a valódi világban, kiterjesztett valóság (Augmented Reality, AR) 3DExperience platformon keresztül, bármely iOS rendszerű készüléken, például iPad vagy iPhone készüléken. Az integrált Solidworks 2014 termékportfólió új eszközöket és fejlesztéseket tartalmaz a tervezési folyamat lerövidítésére, az együttműködés hatékonyabbá tételére és a termelékenység javítására négy kulcsfontosságú területen: tervezőeszközök, integrált munkafolyamatok, teljesítménynövelés és hatékonyabb vizualizáció a még fejlettebb együttműködés érdekében. Az alábbiak a Solidworks 2014 kiadásban található, felhasználók által kért funkciófejlesztések:

Tervezőeszközök

•    Fejlettebb formavezérlés: új stílus-spline funkció, automatikus vázlatkép-méretezés és képszelet vezérlők lehetővé teszik a felhasználók számára összetett felületek és organikus formák gyorsabb, egyszerűbb és pontosabb irányítással végzett létrehozását.
•    Gyorsabb rajzrészletezés: gyorsabb és magasabb szinten automatizált rajzrészletezés hajtható végre.
•    Lemezalkatrészekkel kapcsolatos fejlesztések: az új lemezalkatrész-funkciókkal gyorsabban létrehozható a fémlemez geometriája és hatékonyabb az adatkimenet a gyártás számára. A felhasználók nagyobb felügyelettel bírnak a sarokkezelések felett, létre lehet hozni merevítő bordákat az adott alkatrészt érő súly és erő megerősítésére szolgáló tartókengyeleken szándékosan látszódó formatervezési elemként.


Integrált munkafolyamatok

•    Solidworks Enterprise PDM korszerűsített munkafolyamat: több adat egyszerű kezelése az új Microsoft Office integráció és a grafikus előnézettel rendelkező továbbfejlesztett webes kliens révén.
•    Solidworks Electrical Továbbfejlesztett integráció és teljesítmény: még hatékonyabb integráció a Solidworks Enterprise PDM és eDrawings alkalmazásokkal, így a felhasználók egyszerűbben optimalizálhatják, oszthatják meg és követhetik nyomon az elektromos terveket a hatékonyabb projekt-együttműködés érdekében.


Nagyobb termelékenység

•    Tervezési kommunikáció és együttműködés: az Android eszközök újonnan bevezetett támogatásával a mobilfelhasználók a megtekintéshez már nem csak az iOS mobileszközöket választhatják.
•    Továbbfejlesztett költségbecslés és jelentéskészítés: afelhasználók az alkatrészek költségmeghatározását gyorsabban, kevesebb beállítással elvégezhetik, majd a költségadatokat hatékonyabban megoszthatják az üzleti értékláncukkal. Például a fő termékfejlesztési adatok a szerelvényezéshez most már elküldhetők Microsoft Excel formátumban is, így egyszerűen megoszthatók például a gyártási és beszerzési osztályokkal.


Hatékonyabb vizualizáció

•    Továbbfejlesztett szimulációbeállítás: a Solidworks Simulation automatikusan beépíti a tervezési adatokat szimulációban való ismételt felhasználáshoz, elkerülve a dupla munkát és javítva a tervezési együttműködést.
•    Továbbfejlesztett szerelvényezés és vizualizáció: szerelvények gyorsabb és egyszerűbb létrehozása az új kontextusfüggő gyorspárosítás (Quick Mate) eszköztárral és a Slot Mate (nyíláspárosítás) funkcióval. A metszeti nézetben történő szerelvényezéshez a felhasználók felvehetnek vagy kihagyhatnak kiválasztott összetevőket, így gyorsan létrehozhatnak lenyűgöző metszeti nézeteket.


A Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformjára épülő Solidworks tervezőszoftver olyan egyszerű, amilyen hatékony – segítségével bármely vállalat megvalósíthatja jövőképét és megvetheti lábát a globális piacokon. A Solidworks intuitív élményt kínál a terméktervezés, szimulációs folyamatok, közzététel, adatkezelés és környezetvédelmi hatástanulmányok terén – mérnökök milliói számára lehetővé téve a korlátok nélküli tervezést.

A Solidworks 2014-ről itt érhet el bemutatóvideókat, a fogralmazók listája pedig itt található. Az új kiadás élő webináriumon is elérhető – itt.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Média Partnerek