3D-s nyomtatóval készült autó Creo tervek alapján

2015. október 10., szombat, 13:29

Címkék: 3D nyomtatás additív gyártás autógyártás CAD-modell Creo S&T Consulting Hungary Kft. tervezői szoftver

A Phoenix-ben működő Local Motors nevű cég elkészítette Strati nevű, teljesen működőképes nyomtatott autójának prototípusát, és 2014 szeptemberében az első tesztvezetések is megtörténtek. Most újabb nagy állomásához ért a projekt. A Kevin Lo által megtervezett autó sorozatgyártásba, és a következő évben piacra kerül.

„ A Local Motors-nál eltökéltek vagyunk a gyártás forradalmasításában – mondta az alapító és ügyvezető, John B. Rogers, Jr. – Az autógyártók több mint 100 éve hasonló módon készítik az autókat. Nekünk most egy olyan technológiánk van, amivel gyorsabbá tesszük a gyártási folyamatot az online és az offline világ direkt gyártáson keresztül való összekötésével. Ez a folyamat jobb és biztonságosabb termékeket eredményez.”

A Creo új eszközeivel könnyedén készíthetők „3D-s nyomató-barát” tervek, és kezelhetők az autó különböző változatai

Lo a Creóval feküdt és kelt, az éjszakáit és hétvégéit is a tervezésre áldozta, mivel összesen 3 hetet kapott az autó „lelkének” megalkotására. „Az alapötlet az volt, hogy egy olyan karbonszálas központi egységet építsünk, ami magában foglalja az akkumulátorokat, a motort, az alvázat, a kerekeket, és a végén olyan karosszériát helyezhetünk rá, amilyet csak akarunk. Ezzel a dizájn megoldással bármelyik alkatrész könnyedén eltávolítható és helyettesíthető egy másik, 3D nyomtatott elemmel.”

A Creo segítségével a 3D nyomtatás specialitásai is figyelembe vehetők, és a termékvariációk sokasága készíthető el egyszerűen.

További információ:

S&T Consulting Hungary Kft.

www.snt.hu/cad

06-1/371-8060

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Média Partnerek