Új dimenzió: professzionális 2D/3D hibrid kijelző

Két felső kategóriás kijelző egy házban a költség- és helytakarékosság jegyében

2012. február 17., péntek, 07:30

Címkék: 2D 3D cad DICOM Fujitsu kijelző radiológia reddot

A Fujitsu február közepén mutatta be, 2D és 3D használatra is alkalmas „kettő az egyben” kijelzőjét, mely praktikusabbá és megfizethetőbbé teszi a profi minőségű 3D kijelző használatát.

A kétféle egység képességeit egyetlen, 23 hüvelykes asztali kijelzőben ötvöző termék felhasználói egyszerűen válthatnak a nagy teljesítményű kétdimenziós és a professzionális háromdimenziós alkalmazások között, miközben az ultrakönnyű, akkumentes polarizáló szemüveggel valódi RealD 3D-kompatibilis vizuális élményben lehet részük. Az első 2D/3D hibrid kijelzővel a Fujitsu a fejlett grafikus alkalmazásokat (CAD/CAE), szimulációs szoftvereket és térinformatikai/műholdas adatfeldolgozó rendszereket használó grafikus szakembereket veszi célba. További célpiacai az építészet, az orvosi megfigyelés, a reklámtevékenység, az eladáshelyi tanácsadás – olyan szegmensek, ahol széles körben terjed a 3D alkalmazások használata.

 

 

Díjazott megoldás

Az új Fujitsu P23T-6 FPR 3D kijelző 3D FPR (Filmtype Patterned Retarder) technológiája nagy fényerejű, vibrálásmentes, látást kímélő képet biztosít, crosstalk-hatás nélkül. A nagy 3D látószögnek köszönhetően kisebb csoportok is élvezhetik a 3D mélységet prezentációvetítés közben, akár nappali fény mellett is. Más Fujitsu kijelzőcsaládokhoz hasonlóan az új 3D modell is ergonomikus „négy az egyben” talppal és reddot design díjas (2011) házzal rendelkezik. Üzemi energiafogyasztását LED-es háttérvilágítás és olyan jellemzők csökkentik, mint pl. az automatikus fényerő-érzékelő, az Eco-üzemmód és a Fujitsu egyedülálló, készenléti állapotban 0 wattos fogyasztást garantáló technológiája.

 

 

Költségtakarékosság  nagy látószögben

Dieter Heiss, a Fujitsu Technology Solutions munkahelyi rendszerekért felelős vezetője az új termék kapcsán elmondta: a hibrid kijelző nem csak helyet, hanem költséget is megtakarít, hiszen felhasználójának nem kell külön kijelzőt vásárolnia a 3D alkalmazásokhoz. Nagy látószögénél fogva nyilvános helyen is jól használható, így például múzeumokban, egyetemeken és kiállítóterekben – azaz mindenhol, ahol a 3D technika használata lebilincselő és szórakoztató élményt nyújt, illetve hatásos módszert kínál a termékek meggyőző bemutatására.

 

 

Radiológiai célokra is

A felső kategóriás kijelző további különleges jellemzői közé tartozik a DICOM-kompatibilis gammabeállítás, ami a szürkeskála grafikák és klinikai vizsgálati alkalmazások használatát is lehetővé teszi. A sokféle kimeneti csatlakozó révén az eszköz maximálisan kompatibilis a PC-kkel, a hagyományos és mobil munkaállomásokkal. A legjobb professzionális 3D élmény eléréséhez a Fujitsu a „quad buffering” technológiát támogató grafikus kártyával ellátott munkaállomás-hardverek, például Fujitsu CELSIUS munkaállomások használatát javasolja.


 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek