Még több gyártó az online katalógusban

Az EPLAN Data Portal kibővült és frissített adatbázisa felgyorsítja a projekttervezést

2014. április 01., kedd, 10:18

Címkék: alkatrész automatizálás eplan folyamatirányítás ipari elektronika Omron

Az EPLAN Data Portal egy központi online adatbázis, amelyre egyre több gyártó és egyre több (jelenleg 47 ezer) EPLAN-felhasználó támaszkodik. A jól előkészített adatokból mindkét fél profitál, mind az alkatrészgyártók, mind a felhasználók. Az adatbázis már 56 gyártó 350 ezer alkatrészadatát tartalmazza.

 
A hatékony tervezői munka a legkisebb egység kiválasztásával kezdődik – egy, az aktuális szabványoknak megfelelő komponenssel, amelyet az EPLAN Data Portal segítségével könnyedén az érintett projektbe illeszthetünk. A gyártó által ellenőrzött alkatrészadatokkal a tervezési folyamat gyorsabbá és hatékonyabbá válik. A portálon már jelen lévő 48 gyártó mellé legutóbb 8 csatlakozott, és a teljes termékkatalógus is frissült. A GE 700 új nagyfeszültségű kapcsoló-berendezés rekordját illesztette be a megfelelő képi illusztrációkkal együtt. Ezek az új kapcsolómakrók leegyszerűsítik az elektromos tervezést.
 
Összesen 56 gyártó tette elérhetővé alkatrészadatait az EPLAN Data Portalon
 
Az automatizálási berendezéseket gyártó Murrelektronik is újnak számít a portálon, ezzel további terepi elosztókkal, kábelekkel, védelmi berendezésekkel, energiaforrásokkal és PLC-alkatrészekkel bővült a kínálat. A felhasználók több mint 270, képeket, illetve 2D és 3D makrókat tartalmazó rekordot érhetnek el. Szintén a portál új tagja az amerikai Numatics, a vezető fluidtechnikai alkatrészgyártó, amely több mint 100 ezer hidraulikai szelep gyors kiválasztását tette lehetővé. A Schweiger GmbH jelenleg több mint 130, az új EcoMolded motorcsatlakozó rendszerhez tartozó adatrekordot és PDF-dokumentumot kínál. A Siemens, a Fanuc, a SEW, a Bosch Rexroth, a Beckhoff, a B&R és az Elau standard fröccsöntött dugaszolt csatlakozói, valamint egyéb alkalmazások szintén elérhetők az online katalógusban. További új belépőnek számít a PLC-alkatrészeket gyártó Sigmatek, az Omron, a Stego és a TKD Kabel.
 

Frissített termékkatalógusok

A portálon már eddig is jelen lévő gyártók, például a Phoenix Contact tovább bővítették termékportfólióikat. Jelenleg több mint 20 ezer új és ellenőrzött adat áll rendelkezésre: kb. 12 400 makró, ebből 600 3D-ben. A B&R 2500 energiaforrás, generátor, PLC és dugaszolt csatlakozó alkatrészt illesztett az EPLAN Data Portal kínálatába, de az ABB, a Weidmüller, a Sick és a Festo is növelte termékpalettáját. A jelenleg elérhető 34 ezer rekordjával – amelyből 20 ezer funkcionális és csaknem 9 ezer 2D grafikus makró – az esslingeni székhelyű vállalat a fluid, elektromos és mechanikai tervezéshez, valamint a folyamatirányításhoz használt komponensek széles skáláját lefedi. A termékportfóliója teljes elérhetőségével a Festo úttörő szerepet tölt be az online adatbázisban.
 

Cégnévjegy

Az EPLAN Software & Service terméktervezési folyamatot felgyorsító műszaki megoldásokat fejleszt. A komplex szakértői rendszerek maximális termelékenységet és adatintegrációt tesznek lehetővé. Az EPLAN személyre szabott PDM és a PLM koncepciókat készít, ezzel együtt teljes körű bevezetést, tanácsadást és képzést nyújt. Az innovatív fejlesztési kompetencia, a következetesen gyakorlati megközelítés és a nemzetközi jelenlét mind-mind a siker alapja. Az EPLAN a Rittal International leányvállalataként a világszerte 11 500 alkalmazottat foglalkoztató és 2011-ben 2,2 milliárd eurós árbevételt generált Friedhelm Loh Group cégcsoport tagja. Ezáltal az EPLAN név garancia a folytonosságra és a beruházások biztonságára. Az EPLAN világszerte 50 országban van jelen, és így 30 ezer ügyfelet és összesen több mint 90 ezer telepített szoftvert támogat világszerte.
 
www.eplan.hu
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek