Újabb funkciók fűtéshez, szellőztetéshez, klímaszabályozáshoz

2018. március 27., kedd, 19:31

Címkék: adat eplan EPLAN Platform fűtés fűtéstechnika klíma szellőztetés tervezői szoftver

A projekt alapadatai úgy funkcionálnak, mint a motorolaj. Használatukkal a folyamat simább - egyszerűen jobb. Sok idő takarítható meg azzal, ha teljes makrókat használunk és nem kell azokat létrehoznunk. A 2.8-as verziótól kezdődően az EPLAN az épületautomatizálás terén is átfogó makrógyűjteményt fog kínálni a felhasználóknak. Az ingyenesen elérhető adatok növelik a felhasználói előnyöket, és kiegészítik az EPLAN Data Portal eszközadat gyűjteményét. Az érdeklődők az első pillantást a frankfurti Light & Building kiállításon vethetik az EPLAN új szolgáltatására.

Az EPLAN Platform szeptemberben bevezetésre kerülő 2.8-as verziója már a fűtés/szellőztetés/klímavezérlés terén érdekelt vállalkozások számára is izgalmasnak ígérkezik. Az EPLAN most először az épületautomatizálás rendszerdiagramjait tartalmazó makróprojekteket is beemeli a rendszerébe, jelentősen leegyszerűsítve az ilyen rendszerek tervezéséhez szükséges munkafolyamatokat. A makrók a P&I diagramokon a csövek és műszerek teljes kijelölt sorrendjét és elrendezését tartalmazzák. Az új szolgáltatás számos alkalmazásban használható.

Kültéri légkondicionálás makró: A kültéri légkondicionáló rendszer makrója tartalmazhat például egy légtisztítót, egy fűtőberendezést és egy egyszerű hőmérséklet-páratartalomszabályozót.

Támogatja az aktuális szabványokat

Ezek az úgynevezett ablakmakrók ingyenesen lesznek elérhetők az EPLAN által meghatározott formátumban - a gyártó ehhez hamarosan egy weboldalt is létrehoz. A tervlapmakrók, többek között a PCT logikai hurkok a jelenlegi DIN EN ISO 16484-3 és a VDI 3813/3814 szabványok mindegyikének megfelelnek. Az épületautomatizálás terén tevékenykedő felhasználók a kiegészítő makró-törzsadatokkal sokkal gyorsabban tudnak dolgozni. A becslések szerint a kapcsolási rajzok létrehozásában 50-70 százalékos időmegtakarítás érhető el. Az előzetes tervezés részeként a felhasználók a folyamat korai szakaszában kezdhetik el a projekt műszaki vonatkozásainak tervezését az EPLAN Platformmal. A tervezés előkészítési szakaszában kidolgozzák a rendszer technikai hatókörének koncepcióit, megbecsülik az előzetes számokat és mennyiségi struktúrákat. A cél a műszakilag legelőnyösebb megoldás meghatározása és a későbbi részletes tervezési specifikációk megállapítása. A későbbiekben a vázlatok létrehozása és részletezése már az előzetes tervezésben meghatározottak alapján történhet meg.

Folyamatosan bővülő tartalom

Az EPLAN Platform szeptemberben bevezetésre kerülő 2.8-as verziója makróprojektjének köszönhetően az EPLAN megtette az első lépést ahhoz, hogy az épületautomatizálás makró-törzsadatait is a felhasználók rendelkezésre bocsáthassa. Légkondicionálás makró: külső hőmérséklettől függő hőmérséklet-szabályozás.

EPLAN Software & Service

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek