SOLIDWORKS 2017 – Ősszel érkezik az új verzió!

Sajátítsa el az új funkciókat, és tegyen szert lépéselőnyre!

2016. szeptember 20., kedd, 06:00

Címkék: cad CAD-modell CAD/CAM/PLM EuroSolid SolidWorks SOLIDWORKS 2017 tervezői szoftver

Eltelt egy újabb év, és izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk a SOLIDWORKS új verzióját, ami több száz új funkcióval kívánja gyorsabbá és pontosabbá tenni felhasználói munkáját. A gyorsaság és a pontosság pedig piaci előnyökkel jár. És ki ne akarna az elsők között lenni, ha versenyről van szó? Az előnyszerzéshez azonban lépést kell tartani az újításokkal, ami tanulás nélkül nem megy.

Manapság a szoftverfejlesztések olyan gyors ütemben történnek, hogy már nem elég 2-3 évente körbenézni, hogy van-e valami új a nap alatt, mert szinte hétről hétre kerülnek fel újabb technológiák a tervezés és gyártás térképére. Azok az idők is elmúltak már, amikor a megszerzett tudás hosszú évekre elegendő információhoz juttatta a szoftverfelhasználókat. A biztos alapok megszerzése most is elengedhetetlen, hiszen fontos, hogy legyen mire építeni, illetve mibe beilleszteni az évről évre megújuló és szélesedő tudásanyagot. Lépést tartani azonban csak folyamatos tanulással és (ön)képzéssel lehet. A jó hír, hogy az internet világában az elsajátítandó/-ható tudás karnyújtásnyira van, csak tudnunk kell a megfelelő helyen keresni. A SOLIDWORKS mindig élen járt abban, hogy bevonja közösségét a szoftver fejlesztésébe és az újítások kialakításba, hogy azok valóban a felhasználók igényeit szolgálják. Nincs ez másképp a szoftver oktatását és elsajátítását illetően. Az egyre bővülő online platformok rengeteg lehetőséget nyújtanak, legyen szó a programmal való ismerkedésről vagy a már meglévő SOLIDWORKS felhasználói képességek továbbfejlesztéséről. Ha pedig tisztában vagyunk a rendelkezésre álló tanulási lehetőségekkel, sokkal könnyebb lesz kiválasztani a számunkra megfelelőt.

Az EuroSolid Kft. oktatóterme

Melyik opciót válasszuk?

Kiindulásként érdemes a SOLIDWORKS honlapjára (www.solidworks.com) ellátogatni, ahol ugyan angolul, de részletes leírást kapunk az igénybe vehető online kurzusokról, illetve az elérhető ingyenes oktatóanyagokról. Ha még csak ismerkedünk a programmal, az oktatóanyagok mellett lehetőségünk van videók megtekintésére is, ahol lépésről lépésre végigkövethetjük a szoftver használatát. A letölthető útmutatók és segédanyagok pedig feladatokon és példákon keresztül mutatják be a program egy-egy adott funkcióját. Ha már rendelkezünk a szoftverrel, akkor a Task Manager vagy a Help menün keresztül azonnal hozzáférhetünk számos beépített oktatóanyaghoz.

Egy hasonlóan hasznos platform a MySolidWorks weboldal (www.mysolidworks.com), amit azzal a céllal hoztak létre, hogy a SOLIDWORKS iránt érdeklődők mindent egy helyen megtalálhassanak. Gyors regisztráció után a Training (Képzések) fül alatt több mint 300 óra oktatóanyaghoz nyerünk hozzáférést. Az önképzés mellett pedig lehetőségünk nyílik a különböző blogbejegyzések között böngészni, vagy a fórumokon megtalálni kérdésünkre a választ. Érdemes kipróbálni a webinárokat is, amik egy jó módja az információszerzésnek rövid idő alatt, hiszen az előadók egy 22 perces online szeminárium keretében dolgoznak fel különböző témákat.

Mi a helyzet akkor, ha számunkra nem az online módszer a legjobb útja a tanulásnak? Természetesen van lehetőség személyre szabott oktatásra is. Az EuroSolid Kft. közel 20 éve foglalkozik CAD/CAM/PLM/MDC rendszerek bevezetésével, folyamatoptimalizálással és műszaki, illetve gyártástechnológiai szoftverek oktatásával és támogatásával. Cégünket a megalakulása óta az a cél vezérelte, hogy magas szakmai színvonalon és a leghatékonyabb módon segítse a gépészeti, terméktervezésben és gyártásban tevékenykedő vállalkozásokat műszaki kihívásaik megoldásában. A SOLIDWORKS rendszerek kizárólagos magyarországi viszonteladójaként és egyedüli minősített oktatási, valamint támogatási központjaként a kezdetek óta nagyon fontosnak tartjuk a szoftver felhasználóinak képzését és szakmai támogatását, hogy a legkorszerűbb megoldásokhoz naprakész tudást adjunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy tavaly megnyithattuk új oktatási központunk kapuit, ahol megnövelt kapacitással és kibővített infrastruktúrával, modern környezetben várjuk a tanulni vágyókat. Az érdeklődők többek között SOLIDWORKS 3D CAD, Simulation, speciális ipari és CAM képzéseken vehetnek részt, amiket tapasztalt és a megfelelő szakmai minősítéssel rendelkező kollégáink tartanak.

Az oktatások előtt azonban érdemes tájékozódni, hogy egy-egy program kezdő szinten történő elsajátítása mennyi időbe telik. Ezek a számok változhatnak, hiszen van, aki könnyebben, más nehezebben sajátítja el a szoftver használatát, így az oktatás költségei is változhatnak. Az oktatóval gyakorlatban történő tanulás mellett a SOLIDWORKS Alapok magyar nyelvű tankönyve is segítheti a tudás elmélyítésében, ami megrendelhető cégünktől.

Miután kellő tudást szereztünk, lehetőségünk van különböző szintű vizsgákat is letenni. Ezek a vizsgák nemcsak azért hasznosak, mert teszteljük tudásunkat, hanem azért is, mert a megszerzett bizonyítványok referenciaként szolgálhatnak egy önéletrajz összeállításakor, vagy előnyt is jelenthetnek álláskereséskor.

A program használata a SOLIDWORKS felhasználóbarát kezelőfelületének köszönhetően könnyen elsajátítható. Éppen ezért csak biztatni tudunk minden tanulni vágyót, hogy éljen az oktatási lehetőségek valamelyikével akár az egyedül tanulás és online képzés, akár a személyre szabott, egyéni vagy csoportos tanulás híve, mert az így megszerzett tudással biztosan lépéselőnyre tehet szert.

www.eurosolid.hu


Tematikus oktatásainkkal kapcsolatban keressen minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

info@eurosolid.hu

+36 1 216 8661

www.eurosolid.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek