Kormányos megoldások

2011. június 24., péntek, 07:09

Címkék: 3D cad Cane Creek kerékpár SolidWorks tervezés

A Cane Creek kerékpáralkatrész-gyártó neve alatt forgalmazott kormánycsapágyak – a kerékvillát és a kormányt rögzítő, kritikus fontosságú szerelvények – nagy népszerűségnek örvendenek. Míg a termékeket a legtöbb bringa-fanatikus ismeri, a kulisszák mögé kevesen láthatnak be. Most itt az alkalom!

Egyéb újításai mellett ez a fletcheri (Észak-Karolina) székhelyű vállalat vezette be az ágazatba azokat a menet nélküli (AheadSet) kormánycsapágyakat is, amelyek mára a legelterjedtebb megoldássá váltak a minőségi kerékpárok piacán. A Cane Creek a SolidWorks szoftverre támaszkodva gondoskodik arról, hogy konstruktőri szervezete is ugyanolyan gördülékenyen működjön, mint alkatrészei. A SolidWorks szoftver mellett döntő minőségi kerékpármárkák egyre bővülő táborának legújabb tagjaként olyan vállalatokhoz csatlakozik, mint a Cervelo Cycles, a Cycles DeVinci Inc., a Mountain Cycle és a Trek Bicycle Corp.

 

Alacsonyabb költséggel

2004-ben, termékskálájának ambiciózus kibővítésére készülve, a Cane Creek időt szánt konstruktőri eszközeinek objektív kiértékelésére. A SolidWorks szoftvert azért kezdte el használni, mert felismerte, hogy az könnyebben használható, költséghatékonyabb, integrált szimulációs eszközöket foglal magában, és számos forgalmazó, ügyfél előnyben részesíti. „A SolidWorks minden tekintetben megfelel változó kutatási és fejlesztési igényeinknek” – mondta Joshua Coaplen k+f-igazgató. „CAD-rendszerünk feladata elősegíteni, hogy alkatrészeinket alacsonyabb költségekkel, rövidebb piacra jutási idő mellett legyünk képesek megtervezni, analizálni és legyártani. A SolidWorks segítségével a Cane Creek meg tudja valósítani a termékfejlesztés automatizálására vonatkozóan kitűzött valamennyi célt.”

 

Gyorsabban

Drasztikusan csökkent például a vállalat által prototípus-öntőformák kifejlesztésére fordított idő és költség. A SolidWorks szoftver olyan szolgáltatásainak használatával, mint például a tervezetelemzés, a Cane Creek már a gépi kimunkálás előtt képes biztosítani, hogy az öntőformák használatra alkalmasak legyenek. „A SolidWorks szoftverben a tervezési lépéseket többször megismételve az egy-egy alkatrészhez szükséges prototípus-öntőformák számát a felére csökkentettük, így megtakarítjuk az utóbbiak előállításának költségeit, a fejlesztési idő pedig akár 10 héttel is lerövidül” – mondta Coaplen. „Ezek a termelékenységet fokozó megoldások együttesen a piacra jutási idő 15 százalékos lerövidülését eredményezik.”
 

Látni és megoldani

A SolidWorks szimulációs szoftver lehetővé teszi a Cane Creek számára a gumi csapágyszigetelések deformációinak vizualizálását, így azok kialakításán a megfelelő módosítások már a gyártás előtt is elvégezhetők. A SolidWorks konfigurációs eszközeinek segítségével a mérnökök egyetlen kormánycsapágytervrajz alapján automatikusan alakíthatnak ki különböző méretű alkatrészeket.
 

A munka szolgálatában

A SolidWorks szoftver bevezetése óta a Cane Creek kormánycsapágyainak választékát 30, lengéscsillapítóinak termékcsaládját pedig 100 százalékkal bővítette ki. „Termékfejlesztési célkitűzéseink elérését részben annak köszönhetjük, hogy a SolidWorks révén figyelmünket egyenesen a tervezésre tudjuk összpontosítani” – mondta Coaplen. „Nem akarunk még több energiát szoftverek megismerése fordítani. Gondolkodásunk középpontjában a megtervezendő termékeknek kell állniuk, nem pedig a tervezéshez használt eszközöknek. A SolidWorks hozzásegít bennünket ennek a hangsúlynak az eléréséhez.”
 

Telefonálás helyett

A Cane Creek a SolidWorks 3DVIA Composer technikai kommunikációs szoftverének használatával tervezi rövid idő alatt megalkotni animált, interaktív webes termékkézikönyveit. A vásárlói elégedettség fokozásának és a telefonos ügyfélszolgálati munkaórák számának csökkentése érdekében a papíralapú kézikönyvek szerepét interaktív megfelelőik fogják átvenni. „A szoftver jelentősen lerövidíti azt az időt, amit jelenleg a mérnöki adatok közzétételre alkalmas tartalommá való átalakításával töltünk” – mondta Jim Morrison mérnök. „Így eljuthatunk oda, hogy kézikönyveink jobbak, ügyfeleink elégedettebbek legyenek, mérnökeink pedig több időt szánhassanak a tervezésre.”

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek