A fantáziadús öntőminták szolgálatában

A HEIDENHAIN vezérlő leegyszerűsíti a csatornafedelek megmunkálását

2014. június 15., vasárnap, 22:06

Címkék: ACO alumínium CAM esettanulmány Heidenhain megmunkálás

Egy olyan innovatív részelemről, az utcákon és köztereken alkalmazott csatornafedelekről van szó, amelyek meghatározzák az utcaképet, és mára olyan igényes termékké váltak, amelyeknek a nemzetközi piacon is helyt kell állniuk. Ezt igazolhatja az aarbergeni ACO Passavant Guss GmbH vállalat, amely az ACO csoport tagjaként vízelvezető rendszereket gyárt a világpiacra. A maró-, és a maró-esztergáló gépeket, valamint a megmunkáló-központokat vezérlő HEIDENHAIN TNC 640 tökéletesen integrálható a megmunkálási folyamatokba, így kulcsszerepet tölt be a gyártásban.

 
– Most már Ön is látja, milyen nagyszerűen teljesített? – dicséri a CIPRO GmbH üzletvezetője, Manfred Kukla az ACO üzemvezetőjét, Angelika Steint. Az ACO-nak valóban sikerült kevesebb, mint egy év alatt egy komplett gyártórendszert létrehoznia az alumínium öntőminták előállítására. A folyamat jóformán minden eleme vadonatúj: a csapat, a gyártási know-how, a CAM rendszer és a matec Maschinenbau megmunkáló-központja, amelyet első ízben szerelt fel a HEIDENHAIN TNC 640 típusú vezérlőjével. A mai konstrukciókat jellemző speciális ötleteket gyorsan kell megvalósítani. Hiszen az aknafedeleknek egyre többet kell tudniuk: egyszerre kell anyagtakarékosnak, terhelhetőnek, halknak és rongálásbiztosnak lenniük. Mindehhez a megrendelő igényeinek megfelelő egyedi kialakítás társul. Az aktuális gyártási folyamat is profitál a HEIDENHAIN TNC 640 előnyeiből. A bonyolult minták előállításához az ACO olyan stratégiát alkalmaz, amely alapján az NC programokat közvetlenül a gépen állítják elő. A CAM által generált programok esetében fontos, hogy azok egyszerűen optimalizálhatók legyenek, és teljesítsék a mintagyártás előfeltételeit. Ez a HEIDENHAIN Klartext párbeszédes programozási módszerével időtakarékosan és egyszerűen megvalósítható.
 
A mai csatornafedeleknek anyagtakarékosnak, terhelhetőnek, zajmentesnek,
vandálbiztosnak – és szépnek kell lenniük

A zöldmezős beruházástól a saját öntőminták gyártásáig 

Az egész onnan indult ki, hogy a cég a mintagyártást házon belül szerette volna megoldani. – Jóformán a zöld mezőn kezdtük – emlékezik vissza az  kezdetekre az ACO üzemvezetője. A megoldások intenzív tanulmányozása során szilárdult meg az a felismerés, hogy a HEIDENHAIN vezérlője felel meg a legjobban a követelményeknek. A kombinált marás és esztergálás komplexitását olyan vezérlővel szerették volna csökkenteni, amely egyszerű kezelésével és programozásával könnyíti meg a folyamatot. Rögtön a projekt elején egy olyan berendezés került a figyelem középpontjába, amely optimális megoldást kínált az alumíniumminták marására és az öntvények utómunkálására: a matec öttengelyes 30 HV típusú megmunkáló-központja billenő fejjel és körasztallal. A folyamatok során fellépő jellemző nehézségek legyőzése és a gép késedelmes átvételének elkerülése érdekében a vállalat a gépek és folyamatok előzetes szimulálása mellett döntött. – Mindent lefuttattunk digitálisan – magyarázza Markus Wagner, a CIPRO CAD/CAM konzulense. Ehhez egy kifejezetten a TNC 640-re optimalizált utófeldolgozó szoftvert (posztprocesszort) írtak. A szerszámbeszállítókkal közösen megtervezték a várható munkadarabokhoz illő szerszámokat és a megmunkálási technológiát. Így a matec-nél történő előzetes gépátvétel jelentette az első sikeres mérföldkövet. Az EdgeCAM CAM rendszer telepítését követően az ACO-nál hamarosan sor került a végső gépátvételre. A programozásra és a gépkezelésre egy jelentős TNC tapasztalattal rendelkező új munkatársat alkalmaztak. Benjamin Hejda olyan megoldások híve, amelyek az új vezérlő képességeit teljes mértékben kihasználják. Ehhez nélkülözhetetlen a vezérlőfunkciók és a ciklusok alapos ismerete. Az esztergafunkciók azonban az új munkatárs számára is felfedezetlen területet jelentettek. A TNC 640 viszont gyakorlatias mintapéldáival lehetővé tette számára az esztergafunkciók gyors elsajátítását. A mélyebb problémák megoldására is elegendő volt csupán egyetlen pillantást vetnie a kézikönyvre. Így mindössze egy héttel az átvételt követően elkészültek az első öntőminták a matec 30 HV-n.
 
A TNC 640 leegyszerűsíti a csatornafedelek megmunkálását

Tökéletes integráció a CAM rendszerrel

Egyetlen minta megmunkálási ideje akár 20 órát is igénybe vehet, így a cél nyilvánvalóan egy megszakításoktól mentes megmunkálási folyamat. A CAM által generált megmunkálási program optimalizálásával ezek a problémák elkerülhetők: a program alkotója a megfelelő helyeken alprogramokat illeszt be, amelyek például a részegységeket eltávolítják a munkadarabtól és megszabadítják a forgácstól. – A HEIDENHAIN vezérlő esetében ez nagyon kényelmesen megoldható, mivel az alprogramokat címkeként írhatom meg, és azok így egyszerűen beilleszthetők a programba – nyugtázza elégedetten Hejda. Igen hasonlóan néz ki a folyamat közvetlenül a gépnél: ha manuális beavatkozásra lenne szükség, az ACO számára különösen fontos a ferde síkon történő szerszámkiemelés, majd a megmunkáló programba történő egyszerű visszalépés. A CIPRO CXpert szoftvermodulját a HEIDENHAIN beviteli párbeszédeihez igazították, és így az optimálisan kapcsolja össze a CAM programozást a vezérlővel. Az EdgeCAM integrálása megkönnyíti a bevitelt. Az összes maró- és fúróciklus megfelel a TNC 640 ciklusainak, beleértve a paramétereket, segédábrákat és segédszövegeket. Ez érvényes a létrehozott programokra is, amelyeket könnyen érthető és áttekinthető Klartext struktúra jellemez. Az ACO számára ez jelentősen megkönnyíti a házon belüli CAM programozást, és kirajzolódik a döntő előny: időben befejezett gyártás, amelynek során nincs szükség még egy konstrukciós kör megtételére.
 

Komplex maró- és esztergáló feladatok egyszerű megvalósítása 

Az öntőminták előállításának követelményei az új termékek magas minőségéhez igazodnak. Tervezésükkor az a fő szempont, hogy minél kisebb tömeg mellett a lehető legnagyobb teherbírással rendelkezzenek. Ezen túlmenően ahhoz, hogy a kész darabot az öntőmintából könnyen ki lehessen venni, sugarak és szögek szükségesek. Ezért ezek a minták gyakorlatilag nem rendelkeznek egyenes falakkal. Ezeket a követelményeket csak gondosan megtervezett, szimultán öttengelyes megmunkálással lehet gazdaságosan és utómunkálás nélkül teljesíteni. A munkadarabok megmunkálásakor a tizedesnyi pontosság egyáltalán nem jelent gondot. Sokkal fontosabb, hogy a felület sima és karcolásmentes legyen, hogy a megformázás során a homok ne váljon le. A megmunkáló-programot közvetlenül a HEIDENHAIN Klartextben optimalizálják, például a fogásvételek vagy a ráhagyások beállításával. Kisebb kiigazítások, mint például az átmeneti sugarak vagy feliratok beleillesztése szintén folyamatosan elvégezhető. Nem utolsósorban a komplett gépi megmunkálás jól kézben tartható. A kibővített funkciói ellenére a TNC 640 hű marad alapelvéhez: érthető programdialógusok, valamint a maró- és esztergáló funkciók egységes kezelése a cél gyors elérése érdekében. Ezzel nemcsak idő takarítható meg, hanem lehetővé válik a gépkezelő számára, hogy a tényleges gyártási műveletre koncentráljon. 
 

Hatékonyan a gyors siker felé 

Az ACO számos új terméke igazolja a megnövelt teljesítőképességet. Kiváltképp a tömegre és költségekre vonatkozó elvárásoknak sikerült megfelelni. A berendezés szinte maximális kihasználtsággal működik. Tulajdonképpen azonnal rábízták az emberi felügyelet nélküli, harmadik műszakos üzemet. A  biztonságért a HEIDENHAIN karbantartási funkciói felelnek. Ha a berendezés leáll, a rendszer azonnal SMS értesítést küld.
 
www.heidenhain.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek