Tökéletes megmunkálás

Kifogástalan befogástechnika

2014. február 10., hétfő, 16:00

Címkék: befogástechnika cad Gimex-Hidraulika Kft. Halder prototípus prototípusgyártás

Gyakori probléma a prototípus gyártásának hiánya, amelynek következtében a próbagyártás során számos selejt keletkezhet, nem kevés többletköltséget, pluszmunkát okozva.

 
A prototípusgyártás során – még a sorozatgyártást megelőzve – a kezdeti, fejlesztési, illetve kísérleti szakaszban egy 3D modellen alapuló terméket hoznak létre. A prototípus realisztikusan tükrözi a véglegesnek szánt produktumot, és alkalmas a későbbi sorozatgyártás esetén használatos készülék tesztelésére, műszaki problémák megoldására, a szükséges korrekciók gyors, valamint költségkímélő végrehajtására. Ez a gyártástípus a műszaki fejlesztés területén mára teljesen elterjedt és elengedhetetlen eljárássá vált. 
 

Sorozat- és prototípusgyártáshoz 

A német Halder szorító- és kezelőelemei, valamint a hozzá tartozó készüléktestek, komplett készülékek kiválóan alkalmazhatók a kis és közép sorozat-, illetve az  egyedi- és prototípusgyártáshoz.  A sokrétű, mechanikus készülékek összeépítését, az elemek gyors cseréjét, a szabványos gép- és készülékelemek teszik lehetővé.Az építőelemek két felépítési formája a T-horony kivitelű (40-es és 70-es osztással), bonyolult munkadarabok megmunkálása céljából kitűnően alkalmas alakzáró rögzítések készítésére és nagy rugalmasságú rendszerek építésére, valamint a lyukraszteros (Ø12 F6/M12 és Ø16 F6/M16) rendszer segítségével egyszerűbb munkadarab geometriák pontos megmunkálását biztosítja. A két, egymással könnyen kombinálható rendszer megfelel a DIN és ISO szabvány valamennyi műszaki követelményének.
 
 
A rendszer kiválasztása a munkadarab és a gyártástechnológia szempontjából történik, mely moduláris koncepciója révén nagyfokú rugalmasságot tesz lehetővé. Előnye, hogy a felépítési idő rövid (akár 1-2 óra), a rendelkezésre álló darabkészletből azonnal és közvetlenül építhetők fel. 
 

A két típus a következő főbb elemekből építhető fel: 

  • Alaplap – a komplett készülék itt helyezkedik el karöltve a készüléktájoló elemekkel, rögzítésekkel, és ezen keresztül kerülünk kapcsolatba a szerszámgéppel
  • Készüléktest – a készülék felépítményére, valamint a kiegészítő elemek (például támaszok) elhelyezésére szolgál, és jelentősége van a készülék merevségének kialakításában is
  • Készüléktájoló elemek – segítségükkel a készülék helyzete adható meg a szerszámgépen
  • Ülékek, támaszok – meghatározzák a munkadarab helyzetét
  • Szorító, rögzítő elemek – feladatuk a fellépő erők elleni pozíciómegtartás
  • Szerszámbeállító elemek – a megmunkálás közbeni szerszám-elhelyezkedést segítik.
 

Inas? Megengedheti magának!

A prototípusgyártáshoz való készüléktervezéshez és készüléképítéshez ma már szinte nélkülözhetetlenek a 3D/CAD modellek, amelyek a Halder honlapján keresztül bárki számára hozzáférhetők, regisztráció nélkül is. Újdonság az úgynevezett „Vorrichtungsbutler”, más néven „készülék inas”, olyan, a CAD-programokkal kompatibilis innovatív szoftver, melynek fő feladata az egyedi igények maximális kielégítése, a konstruktőrök nagy előnyére. Az „inas” alkalmazásával a tervezőknek kevesebb időt kell a gép előtt tölteniük, a prototípusgyártáshoz szükséges készülékterv néhány óra alatt, pár egyszerű lépésben elkészülhet. A készüléktípus kiválasztása, a főbb megfogási, támasztási pontok, távolságok, funkcionális méretek és pozíciók meghatározása után az inas a megadott bázisadatokból meghatározza az építéshez szükséges Halder elemeket. Ezután megjelenik egy 3D-s előnézet, amelyet ha elfogad, nincs is más teendője, mint beilleszteni a meglévő CAD-modellekhez. 
 

Meglepetések helyett prototípus

A prototípus előállításán tehát nem érdemes spórolni. Ez egyfajta biztosíték arra nézve, hogy a próbagyártás során ne érhessenek minket meglepetések, melyek a többletráfordításokon túl további költségcsomagot eredményezhetnek. 
 
GIMEX-Hidraulika Kft., Győr
www.gimex.hu
info@gimex.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek