Modern, hatékony műszaki tervezés

2019. március 18., hétfő, 15:28

Címkék: eplan Eplan Data Portal EPLAN Electric P8 Eplan Pro Panel Hannover Messe Hannover Messe 2019

Ideális esetben a vállalat tervezési rendszerének támogatnia kellene a digitalizálási stratégiát. De hogyan lehet ezt a legjobban megvalósítani?

Az Eplan és a leányvállalatának számító Cideon a Hannover Messe alatt mutatják majd be az «Efficiency Lab» megoldást. A stand központi látványosságának számító fejlesztés filozófiája szerint a látogatókkal folytatott párbeszéd és a teljesítmény-cél összehasonlítás az alapja a mérnöki folyamatok szisztematikus digitalizálásának. A felhőszolgáltatások terén az Eplan ePulse rendszerek első megoldásának számító Eplan eView is Hannoverben mutatkozik majd be a látogatóknak. A stand harmadik fénypontjának a Rittal partnerrel együttműködve létrehozott integrált értéklánc számít majd.

Az Efficiency Lab áll majd az idei Hannover Messén az Eplan és a Cideon közös kiállítási standjának középpontjában. A tervezés egyre hatékonyabbá tétele nem az egyetlen kihívás a vállalatok számára. A digitalizálási stratégiákat is figyelembe véve például az a legjobb, ha a cég tervezési folyamatai is hozzájárulnak a digitalizáláshoz. Az Eplan és a Cideon tanácsadói együttműködnek az ügyfelekkel a szakkiállításon és közösen elemzik ki a jelenlegi helyzetet azzal a céllal, hogy feltárják a tervezés optimalizálási lehetőségeit, folyamatait és adatáramlásait, és ötleteket adjanak a döntéshozók számára a hatékonyság javításához. Ezáltal valósággá válik a testreszabott és produktív tudástranszfer

Eplan ePulse - az új felhőplatform

Az év elején vált elérhetővé az új Eplan eView szoftver, amely az Eplan projektet a felhőkörnyezetbe helyezi. A felhasználók közvetlenül a felhőben oszthatják meg és kommentálhatják a projekteket. Az Eplan eView az Eplan ePulse márkanév első megoldásának számít, amely tökéletesen testre szabott felhőalkalmazásokkal bővíti az Eplan platformot, hálózatosított és problémamentes munkavégzést lehetővé téve. Minden a jelenlegi alkalmazás portfólióval kezdődött. «Az a célunk, hogy az Eplan ePulse által egy világméretű mérnöki hálózatot építsünk fel és folyamatosan új funkciókat kínáljunk nagy hozzáadott értékkel - jelentette ki Hauke Niehus, azaz Eplan felhőszolgáltatásokért felelős alelnöke. - Fejlesztő csapatunk jelenleg is számos, ide kapcsolódó ötleten dolgozik.» Niehus úr a felhőkörnyezet döntő előnyét annak nagyfokú rugalmasságában látja, aminek révén a mérnökök gyorsan reagálhatnak a felhasználói visszajelzésekre. «Ez lehetővé teszi számunkra, hogy rövid időn belül optimalizálhassuk a megoldásokat.» - tette hozzá az alelnök. Az új rendszer számos lehetőséget kínál a tervezés során az együttműködésre, beleértve a felhő-felhő kapcsolatokat is, amelyeket a legjobb gyakorlatok bemutatásának segítségével demonstrálnak majd.

Az Eplan és a Cideon ismét hatékony tervezőrendszereket és felhőmegoldásokat mutat be Hannoverben

A jövőképek megvitatása: a Future Lab

Az Eplan ePulse programban kínált alkalmazások nem korlátozódnak le az Eplan termékcsaládra. Niehus úr szavaival: «együtt dolgozunk ezen ügyfeleinkkel és iparági partnereinkkel.» A speciálisan kifejlesztett, teljesen új Future Lab lehetővé teszi, hogy a Hannover Messén a szakemberek a jövőre vonatkozó vízióikat megosszák egymással. Minden jövőorientált innovátor, beleértve a nem hagyományos módon gondolkodó újítókat, felkérést kap a prototípusok tesztelésére és a jövő felhőkörnyezetére vonatkozó elvárásaik kifejtésére. Az ügyfelekkel folytatott párbeszéd fontos az Eplan számára a megoldások összehangolása és végső soron a teljes portfólió a piac igényeivel történő összehangolása, valamint azok folyamatos finomítása és fejlesztése érdekében.

Eplan Platform: következetesen továbbfejlesztett projektek

A tavalyi évben vált elérhetővé az Eplan Platform 2.8-as verziója és a technikai fejlesztések folytatódnak. A Hannover Messe egyik fókuszpontja az Eplan Preplanning: a felhasználók maximális támogatást kapnak a folyamat automatizálásában a magasabb szintű PCT logikai hurkok egyszerűsített megjelenítésével, a tervezési objektumok kezelésének új opcióival és az új épületautomatizálási makrókkal. Az Eplan Harness proD-vel a huzalköteg-tervezés területe is izgalmassá válik: az Eplan Pro Panel és az Eplan Electric P8 platformokkal végzett projektadat csere révén a rokon tudományágakkal történő integráció egyszerűbb lett, mint valaha.

A cél az (egyszerű) folyamat

Az alapelv egyértelmű: a Rittal és az Eplan automatizálja és modernizálja a kapcsolószekrény tervezést és gyártást. A leányvállalatok Hannoverben együtt mutatják majd be az értéklánc digitalizálásában és automatizálásában rejlő hatalmas előnyöket, valamint azt, hogy a gyártási és összeszerelési idők jelentősen csökkenthetők pusztán a vezetékezéssel. Az előadások végigkalauzolják a látogatókat kapcsolási rajztól a 3D vezetékezési terven és az egyes vezetékek automatikus gyártásán át egészen azoknak a tényleges vezérlőszekrénybe történő beépítésükig. Az együttműködés egy másik alapvető eleme a digitális eszközadatok és termékkonfigurátorok biztosítása a tervezési és előkészítési folyamat során - a digitális ikerpár hatékony létrehozásához és a hálózatos gyártáshoz. A Hannover Messén mutatja majd be a Cideon az Autodesk Product Design & Manufacturing Collection legújabb szoftververzióját. Demonstrálni fogják a mérnöki adatok az SAP ERP-be történő integrálását, amely lehetővé teszi a mérnöki adatok és alkatrészlisták közvetlen hozzáférhetőségét a későbbi folyamatok során.

www.eplan.de/hm19

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek