Hozzáférés AutoCAD- és ERP-felhasználók számára

2016. április 12., kedd, 13:49

Címkék: AutoCAD elektronikai tervezés eplan Eplan Data Portal ERP Hannover Messe 2016 műszaki tervezés plm tervezői szoftver

Az Eplan tovább növeli az Eplan Data Portal felhasználói körét és ezzel párhuzamosan megerősíti a digitális alkatrészadatok kezelésében elért globális pozícióját. Ezidáig mintegy 600.000 alkatrészadat és több mint 1,2 millió konfiguráció-változat volt elérhető az Eplan ügyfelei számára. Az idei Hannoveri Vásáron a cég a Data Portal újabb kiírási formátumait mutatja be.

Az Eplan a Data Portal újabb kiírási formátumait mutatja be az idei Hannoveri Vásáron. Az új verzió 2016. májusi megjelenését követően a felhasználók számára Eplan alkalmazástól függetlenül is lehetővé válik több százezer alkatrészadat elérése. Ehhez mindössze egy online regisztrációra lesz szükség. „Ezzel a lépéssel teljesen új felhasználói csoportokat céloz meg a portálunk: egyrészt a kereskedelmi adatokat kereső ERP, PDM/PLM felhasználókat, másrészt az AutoCAD-ügyfelek hatalmas tömegét” jelentette ki Haluk Menderes, az Eplan ügyvezető igazgatója. A vállalati erőforrás-tervezés, valamint a termék-adatkezelés területein széles körben válnak majd elérhetővé a kereskedelmi adatok, beleértve a cikk- és tételszámokat, illetve a termékleírásokat, amelyek mindezidáig kizárólag az Eplan-felhasználók számára voltak elérhetők.

Az új verzió megjelenésével az ERP, vagy PDM/PLM rendszerek minden felhasználója regisztrálhat és a regisztráció segítségével jó minőségű adatokat tölthet le. Ezek az adatok közvetlenül a több mint 120 alkatrészgyártótól származnak és ingyenesen tölthetők le egyedi letöltések, vagy teljes adatcsomagok formájában. A Data Portal így a különböző gyártók egyesített adatforrásaként üzemel majd, ami szükségtelenné teszi az ellenőrzött adatok megtalálásra eddig alkalmazott bonyolult és időigényes kereséseket.

Az idei Hannoveri Vásáron a cég a Data Portal újabb kiírási formátumait mutatja be

Hozzáadott érték az AutoCAD felhasználók számára

Jelentős újításnak számít az is, hogy a kapcsolási rajzok ezentúl AutoCAD .dxf kiterjesztésben is elérhetők lesznek. Ezt talán nem túlzás szenzációs bejelentésként értékelni, hiszen ezek a nélkülözhetetlen elektrotechnikai adatok mindeddig nem teljes körűen álltak rendelkezésre. Az AutoCAD környezetben dolgozó tervezőmérnökök mindezidáig gyakran kézzel kényszerültek rajzolni, a közeljövőben azonban, a portál online regisztrációs űrlapját kitöltve, szabad hozzáférést kapnak a PLC-k, frekvenciaváltók, vészleállító kapcsolók grafikus adataihoz és számos egyéb alkatrészadathoz, amivel rengeteg időt takarítható meg a műszaki tervezés és természetesen az adatok létrehozása terén is. Az alkatrészek a rajzba grafikusan integrálódnak és a második lépésben a tervező a megfelelő elektrotechnikai információkkal egészítheti ki a tervet.

Több felhasználó – több gyártó

„A portál ezzel egy globális ügyfélkör – például az erőforrás-tervezési rendszerek nagyszámú ügyfele – számára vált elérhetővé, akik nem is feltétlenül a szoftver közvetlen felhasználói – ismertette Menderes a stratégiai döntés hátterét. – Az ERP/PDM és a PLM-rendszerek felhasználói a kiváló minőségű adatok egy központi forrásához kapnak hozzáférést, amely az automatizálási technológia számtalan gyártóját képes közös platformra hozni. A .dxf kiterjesztésben történő kiírás pedig hatalmas ügyfélkör elérését teszi lehetővé, különösen az észak-amerikai és az ázsiai piacokon. Ezek az új ügyfelek már a mindennapi tervezési munkák során is használhatják majd a kapcsolási rajzokat.” Ezekben az országokban az elektrotechnikai tervezés sok esetben MCAD-bázisokon történik.

Gyártói előnyök

Az Eplan, mint nemzetközi megoldás-szállító cég számára nem titkolt cél a felhasználói kör kiszélesítése, valamint világszerte további alkatrészgyártó cégek bevonása. Meggyőző érveket tud a cél érdekében felsorakoztatni, hiszen a bővítésekkel a már jelenleg is 100.000 feletti felhasználó létszám a közeljövőben jelentős növekedésnek indul majd. Ez pedig ideális környezetet jelent a gyártók számára, hogy termékeik célba juttatását globális szinten támogassák.

Hannoveri Vásár

6. pavilon, K16 stand

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek