Az új Eplan ePulse felhőstratégia

2019. április 01., hétfő, 18:00

Címkék: eplan Eplan Data Portal EPLAN Platform felhő felhőalapú szolgáltatás felhőplatform tervezői szoftver

Minőségjavítás a termék és a folyamat szintjén|Az Eplan megoldás szolgáltató már régóta kínál felhőalapú rendszereket. Az Eplan Data Portalt világszerte gyártói könyvtárként használják az alkatrészadatok letöltéséhez. A 2019 elején bemutatott Eplan eView kiterjesztette a megoldások körét, amelyekkel az ECAD projektek megtekinthetők, ellenőrizhetők és kommentálhatók a konzisztens és a változásokat állandóan nyomon követő munkafolyamat által. Az Eplan ePulse megoldással a felhőrendszerek bevezetése az ügyfelekkel és partnerekkel folytatott párbeszéddel egészült ki.

A vállalat legújabb megoldásának számító Eplan ePulse alapot képez a felhőalapú rendszerek teljes hálózata számára, amely a világ minden tájáról összekapcsolja az adatokat, a projekteket, a szakterületeket és a mérnököket. Internetböngészőjük segítségével a felhasználók olyan alkalmazásokhoz férhetnek hozzá, amelyek a meglévő Eplan Platform termékvilágot új funkciókkal bővítik az adatközpontú értéklánc mentén. Az Eplan ePulse nyílt kialakítása a jövőbeni tervek szerint lett megtervezve, így biztosítja a különböző adatformátumokhoz való hozzáférést és a többi szolgáltató rendszeréhez való kapcsolódást.

Csatlakozás az ellátási láncban

«Modern fejlesztési módszereket használunk a felhőmegoldásaink kialakításához és szorosan figyelemmel kísérjük ügyfeleink igényeit - jelentette ki Sebastian Seitz, az Eplan és a Cideon igazgatótanácsának elnöke. - Az Eplan ePulse a végfelhasználók, a gép- és a berendezésgyártók, valamint az alkatrész beszállítók közötti kapcsolatot teremti meg az ellátási láncban» Az Eplan ePulse-ban tárolt projektadatok mind a gyártás rendszerleírása, mind a digitális ikerpárhoz szükséges dokumentáció szempontjából relevánsak az automatizálási igényekhez. «A digitalizálás korában mindez lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy 100%-ban digitális adatokra támaszkodjanak» - tette hozzá Sebastian Seitz. Ebből a célból az Eplan új egységet hozott létre, amely új lendületet ad napjaink agytrösztjei számára, ahol a fejlesztési elképzeléseket ügyfelekkel és partnerekkel vitatják meg. Nem minden ötlet kerül napfényre, de a kreatív gondolkodás elengedhetetlen és ennélfogva támogatandó.

Az Eplan eView folyamatos, konzisztens és a változásokat állandóan nyomon követő munkafolyamatot biztosít a tervezés és a későbbi folyamatok között, mint például a gyártás és a karbantartás. A projektadatok mindig rendelkezésre állnak a felhőben.

Az Eplan felhőalapú rendszereinek áttekintése:

  • Az Eplan eView segítségével az Eplan Platformon generált mérnöki projektek közvetlenül elérhetők lesznek a felhőben. Ennek eredményeképpen a projektadatok bármikor bárhonnan megtekinthetők. A változásokat állandóan nyomon követő funkció lehetővé teszi a munkatársak számára, hogy az üzemben vagy a karbantartásban a változásokra vonatkozó javaslataikat a vázlatokba illesszék.
  • Az Eplan Data Portal webes hozzáférést kínál a számos alkatrészgyártót tartalmazó kiváló minőségű termékkatalógushoz. Minden, az Eplan Platformban szereplő megoldás egyenlő hozzáféréssel érhető el a webes szolgáltatásban. Az alkatrészek az Eplan-dokumentációba történő egyszerű drag-and-drop átvitele csökkenti a tervezésre fordított időt és növeli a berendezés és az üzem dokumentációjának minőségét.
  • Az Eplan Cogineer felhőverziójával közvetlenül a böngészőből mindössze néhány kattintással generálhatók a sablonkönyvtárból kapcsolási rajzok. Az új, bővített Eplan Cogineer Advanced verzió további funkciókat kínál: a konfigurációs változók és az értékkészletek importálása, valamint az alfunkciók egyszerű újrafelhasználása könnyebbé teszik a modellek létrehozását.

Háttér

A felhőmegoldások hatékony eszközök az adatok és a folyamatok szabványosításának előmozdításához. A tervezési munka során az eszközök a folyamat optimalizálásának és a termék- és folyamatszintek minőségjavításának lehetőségeit is magukban hordozzák. Ennek eredményeképpen minden érintett ugyanabból az egységes adatbázisból dolgozhat - azzal a lehetőséggel, hogy bővítsék a hozzáférést a teljes ellátási lánc mentén. A felhő - mint a releváns tervezési adatok cseréjének központi helye - gyors hozzáférést biztosít, így a felhasználók kiváló minőségű digitális adatokhoz juthatnak bárhonnan, rendkívül egyszerű használat mellett. Az Eplan ePulse lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy hosszú távon is fenntartsák versenyképességüket a modern világban.

https://www.eplan.de/hm19

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek