A tervezés egyszerű automatizálása

Új fejlesztés: Eplan Cogineer

2017. május 02., kedd, 19:33

Címkék: adatbázis eplan Eplan Data Portal Hannover Messe tervezői szoftver

A kapcsolási rajzok automatikus létrehozása nem gyerekjáték. Az Eplan egy új szoftvermegoldást mutatott be a Hannoveri Vásár ideje alatt, amely egyaránt biztosítja néhány kattintással a gyors indítást, valamint a látványos eredményeket. Az Eplan Platformba tökéletesen integrált Eplan Cogineer jellemzői a könnyű kezelhetőség és a maximális egyszerűség. Használata nem igényel konfigurációs szakértelmet, vagy változat menedzselési ismereteket - elegendő a makrók kezelésének általános ismerete.

Hannoverben került sor a kapcsolási rajzok automatikus létrehozását lehetővé tevő új Eplan Cogineer szoftvermegoldás premierjére. Dieter Pesch, az Eplan termékmenedzsmentért és fejlesztésért felelős alelnöke szerint «olyan megoldást fejlesztettünk ki, amely könnyen kezelhető és mégis nagyon innovatív a funkcionalitás tekintetében.» A mechatronikai szabálykönyv és a konfigurációs interfész ösztönösen és gyorsan illeszthető össze bármilyen magasabb szintű programnyelv ismerete nélkül. A felhasználók szempontjából hatalmas előny, hogy a makrókkal szerzett tapasztalat is bőven elegendő a szoftver használatához, mert éppen a makrók jelentik a szabályrendszer létrehozásának alapját. Nem számít, hogy a kapcsolási rajzot funkcionális struktúrákból, vagy rendszer-specifikus megközelítés szerint hozzuk létre. Az Eplan Cogineer úgy szolgálja a tervezőt, hogy nem ír elő változtatásokat az általa megszokott tervezési metódusokban. Az eredmények meggyőzők: a mindenki által rugalmasan és szórakoztatóan használható szoftver időt és pénzt takarít meg a vállalkozás számára. «A tervezéstől a gyártásig biztosított száz százalékos adat konzisztencia révén az Eplan Cogineer felhasználói pontosan és késedelem nélkül vihetik végig az aktuális projektjeiket - jelentette ki Pesch. - A folyamat biztonsága teljesen független attól, hogy milyen képzettségű munkatársak vesznek részt a projektben.» Az Eplan Cogineer alapvető jellemzői közé tartozik a kapcsolási rajzok automatikus létrehozásából adódó egyértelmű időmegtakarítás, valamint a hibák megelőzéséből következő minőségjavulás.

Nagyobb hatékonyság és jobb minőség

Az Eplan Cogineer teljes elektrotechnikai dokumentációt generál egyetlen kattintásra, amiből két jelentős előny származik. Először is biztosítja a meghatározott szabályok és struktúrák hibátlan végrehajtását, így kiváló minőségű dokumentációt garantál. Másodszor, lényegesen több projekt hozható létre ugyanannyi idő alatt, mint amennyi időbe korábban az oldalak és makrók másolása és beillesztése került. Az Eplan Cogineer tökéletes adat konzisztenciát garantál a termékstrukturálástól az adott projekt végrehajtásáig és végig támogatja az előírások és szabványok betartását. Ez biztosítja a lehető legnagyobb pontosságot és a maximális hatékonyságot. Az intuitív felhasználói felületnek köszönhetően az első projekt rövid időn belül létrehozható.

A szoftver használatának alapelve a «Learning by doing». Az Eplan Cogineert úgy tervezték, hogy alkalmi és haladó felhasználók egyaránt könnyen tudják kezelni, így konfigurálhatnak és generálhatnak projekteket az Eplan Electric P8-ban. Nem számít, hogy a gépek és berendezések funkcionális, vagy rendszer-specifikus szempontból kerültek kialakításra. Az új megoldás skálázható konfigurációs megközelítést tartalmaz a választott munkamódszerekhez is: igény szerint a hagyományos munkamódszerek és konfigurációk egyfajta keveréke - például manuális és konfigurálható alprojektekkel - kombinálható a projekt során.

www.EPLAN.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek